Bu Ürünleri Tüketerek YKS'de Zihinsel Performansınızı Artırın

BU ÜRÜNLERİ TÜKETEREK YKS’DE ZİHİNSEL PERFORMANSINIZI ARTIRIN

Sağlıklı kalmak ve sınavlara rahat bir şekilde hazırlanabilmek için yeterli ve dengeli beslenmemiz gerekir. Araştırmalar bazı besinleri tüketmenin olumlu etkileri olduğunu gösteriyor. Öyleyse haydi hep beraber bu besinlere göz atalım:

  • Zihinsel Performansımızı Sağlıklı Beslenerek Arttıralım

Öncelikle sizlere yaban mersini, çilek ve böğürtlenden bahsetmek istiyorum. Bu bileşikler flavonoidler açısından zengindir. Beynimizdeki sinir dokularına rahatlıkla ulaşabiliyorlar. Dolayısıyla zihinsel performansımız üzerinde olumlu etkileri var. Ara öğünlerde meyveyle birlikte bir fincan ceviz veya fındık tüketmemiz, günlük diyetimize protein ve karbonhidratın yanı sıra yağ takviyesi de yapacaktır. Özellikle E vitamini ve çinko, bu iki besin ögesi sağlığımız için olmazsa olmaz.

  • Tükettiğimiz Besinlerle Beyne Giden Kan Akışını Hızlandıralım

Kakaonun bulunduğu ürünleri tüketmenin, beynimize giden kan akışı ve hafızamız üzerinde olumlu etkilere sahip olduğunu biliyor muydunuz? Olmazsa olmazımız yumurta B12, kolin ve selenyum gibi besin ögelerince zengindir. Her gün bir porsiyon ya da bir adet yumurta tüketmenizi kesinlikle öneriyorum. Su ürünleri deyince ilk aklıma gelen Omega-3 yağ asitleridir. Aynı zamanda B12 vitamini ve selenyum açısından da zengindir. Diyetimizde su ürünlerinin bulunması, zihinsel performansınız açısından çok değerlidir. Pancar genel olarak beynimize giden kan akışı ve sinir hücrelerinin sağlığını korumada büyük önem taşımaktadır. Bütün bu gıdalara ilave olarak adaçayı, nane ve biberiyeyi de salatalarımızda, çaylarımızda ya da çiğ olarak tüketmeyi lütfen unutmayalım.


22 Haziran 2021