Mutlu Bir Geleceğin Anahtarı: Doğru Tercih

Günümüz şartlarında üniversite tercihinde bulunan genç nüfusun en önemli sorunu geleceğe dair iş bulma kaygısıdır diyebiliriz. Öğrencilerin tercih yaparken dikkat etmesi gerekenler öncelikle tercih de bulunduğu mesleğe olan yatkınlığıdır. Unutmayalım, hayatta mutlu bir geleceği doğru tercihler şekillendirir. Bununla birlikte tercih edilecek üniversitenin staj imkanları, sektörel anlamdaki konumu, üniversitenin elde ettiği ulusal ve uluslararası düzeydeki başarıları ve ödülleri, kampüs alanı, yıllarca sektörün içinde üst düzey yönetici olarak görevde bulunmuş akademik profilin bulunması, üniversitenin çift anadal imkanlarıdır. Üzerinde durulması gereken konulardan bir tanesi de üniversite lisans mezunlarının iş gücü piyasası performanslarını “bölüm bazında” değerlendiren insan kaynakları verileridir. Bu açıdan ülkemizde Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi verilerine göre en yüksek düzeyde iş bulma süresine baktığımızda, Tıp Fakültesi %91,7 ile ilk sırada yer alıyor. Odyoloji %74, Fizyoterapi %64, Bilgisayar Mühendisliği %62, Pilotaj %61’lik oranda mezun olmadan önce ve mezun olduktan sonraki 6 ay içerisinde iş bulma süresi açısından yüksek düzeyde yer alan bölümlerdir.

KTO Karatay Üniversitesi sektörel deneyim kazanma ve uygulama teknikleri sayesinde öğrencilerine mezun olmadan önce artı değer katmaktadır. Aynı zamanda neredeyse her bölümün kendi fakültesindeki diğer bölümlerle çift anadal yapabilme imkanını bulunmaktadır.

KTO Karatay Üniversitesi’nin bir ticaret odası üniversitesi olması nedeniyle öğrenciler sanayi ve ticaret dünyası ile daima iç içe bulunmakta, üye iş yerlerinde staj ve iş imkânı bulabilmektedir. Aynı zamanda KTO Karatay Üniversitesi akademisyenlerinin pek çoğu sektörden gelen isimlerden oluşması, öğrenciler açısından son derece önemlidir.

Ülkemizdeki yerel yönetimlerin büyük çaplı imar projelerine fikri anlamda liderlik etmekte, toplumsal konularda raporlar ortaya koymakta, eğitimcilerin eğitimi kapsamında orta öğretim rehber öğretmenlerine Psikoloji Günleri düzenlemekte, milli kalkınmaya katkı sağlayabilmek amacıyla İnsansız Hava Aracı ve Robot Projeleri yürütmektedir. Üniversite’nin CERN Alice deneyine ilk ve tek tam üye tek Türk üniversitesi olması da üniversitenin global çapta prestijini artırmaktadır. Gerek yüz yüze, gerekse dijital kariyer fuarları ile üniversite adayı öğrencilere, üniversite öğrencilerine ve mezunlara yönelik yoğun katılımlı programlar düzenlenerek nitelik ve yetkinlik kazanması amaçlanmıştır.

Güven BARAN
İletişim Direktörlüğü Tanıtım Ofisi
Uzman Yardımcısı

10 Temmuz 2021