Bilgisayar Mühendisliği

Bilgisayar donanımlarının mimarisini tasarlayan, yazılım geliştiren, bilgisayarların kendi aralarında ve insanlarla olan iletişimlerini sağlayan kişiye “Bilgisayar Mühendisi”, bu süreçlerin tümünü yönetme işine de “Bilgisayar Mühendisliği” denir.

KTO Karatay Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü öğrencileri, modern bilgisayar laboratuvarlarında, proje tabanlı bir öğrenim görmektedir. Ayrıca her bir öğrencinin bireysel olarak kullanabileceği, alanları ile alakalı bütün programları barındıran bilgisayarlar sayesinde, dersler verimli bir şekilde işlenmektedir.

Derslerde verilen projelerin başlatılmasından sonuçlandırılmasına kadar olan süreç, doğru program ve materyallerin kullanımı sayesinde etkin bir şekilde takip edilmektedir. Öğrencilerimiz bu laboratuvarda aldığı eğitim sayesinde, mezun olduktan sonra çalışacağı ortamlara aşina olmaktadır. Ayrıca öğrencilerimiz üniversitemize ait Akıllı Teknolojiler Merkezi’nde (AKİTEK) gömülü yazılımlar geliştirerek hem nesnelerin interneti ile ilgili çalışmalar yapabilmekte, hem de yapılacak projelerde yer alarak donanım ve yeterlilik açısından kendilerini geliştirebilmektedir. Yine üniversitemiz bilgisayar mühendisliği bölümü akademisyenleri ile farklı disiplinlerden akademisyenlerimizin bir araya gelerek oluşturulan Yapay Zekâ Çalışma Grubu da bir takım önemli çalışmalar yürütmektedir.

Yurt dışı eğitim ekseninde öğrencilerimiz, ERASMUS kapsamında Avrupa Birliği (AB) üyesi ülkeler olan İtalya, Litvanya, Letonya, Polonya, Romanya, Sırbistan ve Portekiz’de anlaşmalı olduğumuz okullarda eğitim görme imkânına sahiptir.

Bilgisayar Mühendisliği Bölümü mezunlarımızın %67’si çalışmaktadır. Çalışanların, eğitim esnasında ve mezun olduktan sonra 6 ay içinde işe başlama oranı ise %100’dür.

 

Puan Türü SAY
Eğitim Dili %30 İngilizce
Seçmeli Yabancı Dil Almanca, Arapça, Fransızca, Japonca, İspanyolca, Rusça, Farsça
Yurt Dışı Eğitim Erasmus, IAESTE
Eğitim Süresi 4 yıl
Hazırlık Zorunlu
Çift Anadal Durumu Elektrik-Elektronik Mühendisliği, Endüstri Mühendisliği, İnşaat Mühendisliği, Makine Mühendisliği, Mekatronik Mühendisliği
Eğitim Yeri Merkez Kampüs

Bilgisayar Mühendisliği Ders İçerikleri

Bioinformatics Algorithms - Data Communication and Network - Distributed Systems - Computer Graphics - Software Engineering - Operating Systems - Discrete Computational Structures - Engineering Fundamentals

Bilgisayar Mühendisliği İş İmkanları

Mezunlarımız, yönetim, eğitim, endüstri, ticaret ve hizmet alanlarında faaliyet gösteren uluslararası ve çok uluslu şirketlerde donanım ve yazılım departmanlarında sistem çözümleyici ve uygulama programcısı, sistem programcısı, araştırma-geliştirme mühendisi olarak çalışmaktadır. Ayrıca çeşitli kamu kurum ve kuruluşları ile özel şirketlerde, bankalarda bilgisayar mühendisi olarak çalışan mezunlarımız bulunmakla birlikte Türkiye’de ve dünyanın farklı ülkelerinde akademik olarak çalışmalarını yürüten mezunlarımız da vardır.

Bilgisayar Mühendisliği Puan ve Ücreti

BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ
Bölüm Adı Kont. Taban Puan Başarı Sırası Ücreti (KDV Hariç)
Bilgisayar Mühendisliği (Burslu) 8 460,23189 49.088 0.00 TL
Bilgisayar Mühendisliği (%50 İndirimli) 38 376,03496 143.409 68.500,00 TL
Bilgisayar Mühendisliği (Ücretli) 18 344,43047 200.277 137.000 TL

Tanıtım Videosu

Fotoğraflar

Bilgisayar Mühendisliği Bilgisayar Mühendisliği Bilgisayar Mühendisliği Bilgisayar Mühendisliği