Geleneksel Türk Sanatları

Geleneksel Türk Sanatları Bölümü tarihi gelişimi içinde geleneksel sanatlarımızı özümsemiş, eğitim, öğretim, araştırma, konularında uzman, pratikte uygulamalara hâkim, bildiklerini topluma aktarmada gönüllü, ulusal ve uluslararası düzeyde yetkin, dinamik ve girişimci sanatçılar yetiştirmeyi amaçlamaktadır. KTO Karatay Üniversitesi öğrencileri, ana sanat atölyesi ve çizim dersliklerinde sanat ve tasarım eğitiminin gereksinimleriyle uyumlu, öğrencilerin kendilerini tanıyıp ifade edebilecekleri bir anlayışa yönelik çalışma ortamıyla desteklenmektedir.
Bölümün güçlü bir akademik kadrosu bulunurken, dünyaca ünlü hattat Dr. Öğr. Üyesi Hüseyin Öksüz Bölüm Başkanlığı görevini yürütmektedir.

Geleneksel Türk Sanatları Bölümü mezunlarımızın %100’ü kendi alanında çalışmaktadır.

Mezunlarımız KPSS P3 puan sıralamasında Türkiye’deki tüm üniversiteler arasında 1. sırada yer almaktadır.

Puan Türü SÖZ
Eğitim Dili Türkçe
Seçmeli Yabancı Dil İngilizce, Almanca, Arapça, Fransızca, Japonca, İspanyolca, Rusça, Farsça
Yurt Dışı Eğitim Erasmus
Eğitim Süresi 4 yıl
Hazırlık İsteğe Bağlı
Çift Anadal Durumu Grafik Tasarım Bölümü
Eğitim Yeri Merkez Kampüs

Geleneksel Türk Sanatları Ders İçerikleri

Tezhip Tasarımı - Osmanlı Türkçesi - Temel Sanat Eğitimi - Tasarım İlkeleri - Kitap Sanatlarına Hazırlık - Teknik Resim - Sanat Tarihi - Temel Bilgisayar Tek. ve Kullanımı 1 - Hat Tasarımı - Desen - Perspektif - Türk Kültür Tarihi - Ebru Sanatı - Yardımcı Sanat Tezhip - Hat ve Tezhip Sanatı Tarihi- Kaligrafi - Minyatür - Fotoğraf - Yardımcı Sanat Tat - Kalemişi - Sanat Edebiyatı - Hat Sanatında Ekoller - Yazma Eser Patolojisi - Osmanlı Paleografisi - Bilgisayar Destekli Tasarım - Epigrafi - Bilimsel Araştırma Teknikleri - Sanat Estetiği - Portfolyo Tasarımı - Sanat Hukuku - Sanat Eleştirisi - Mezuniyet Projesi - Mesleki Restorasyon - Sanat Felsefesi

Geleneksel Türk Sanatları İş İmkanları

Mezunlarımız Millî Saraylar, Vakıflar Genel Müdürlüğü, Kültür ve Turizm Bakanlığı, belediyeler ve çeşitli kamu kuruluşlarına bağlı müze ve kütüphanelerde sanatçı, restoratör ve bilirkişi olarak çalışabilmektedir.

Geleneksel Türk Sanatları Puan ve Ücreti

GELENEKSEL TÜRK SANATLARI
Bölüm Adı Kont. Taban Puan Başarı Sırası Ücreti (KDV Hariç)
Geleneksel Türk Sanatları (Burslu) 4 305,68407 311.058 0,00 TL
Geleneksel Türk Sanatları (%50 İndirimli) 25 161,14124* 1.543.269* 74.000 TL

* Bu kontenjandan yeterli öğrenci yerleşmediği için taban puan oluşmamıştır. Bölüme en son yerleşen öğrenciye ait sayısal bilgi olarak eklenmiştir.

Fotoğraflar

Geleneksel Türk Sanatları Geleneksel Türk Sanatları Geleneksel Türk Sanatları Geleneksel Türk Sanatları Geleneksel Türk Sanatları