Optisyenlik

Optisyenlik Programı; Optisyen ve Gözlükçülerin ihtiyaçlarını karşılamayı, mesleki faaliyetlerini kolaylaştırmayı, mesleki disiplini ve meslek ahlakını koruyup mesleğin menfaatlerine uygun olarak gelişmesini sağlamayı hedefler. Optisyen, göz hekimi tarafından reçetelendirilen gözlük ya da kontakt lensin, hastanın gözüne uygunluğunu belirler ve hazırlar. Ayrıca hastanın en uygun gözlük çerçevesi ya da kontakt lens seçimine yardımcı olur.

Optisyenlik bölümü öğrencileri alanında yer alan tüm pratik ve teorik konuları kapsayacak şekilde göz hastalıkları uzmanı hekimler tarafından verilen reçetelerde yazılı numaralı gözlük camlarını, her türlü lensleri, optik görme gereçlerini, gözlük çerçevelerini, koruyucu gözlükleri ve güneş gözlüklerini reçetedeki verilere uygun olarak hazırlamayı öğrenirler.

Puan Türü TYT
Eğitim Dili Türkçe
Seçmeli Yabancı Dil İngilizce, Almanca, Arapça, Fransızca, Japonca, İspanyolca, Rusça, Farsça
Yurt Dışı Eğitim Erasmus
Eğitim Süresi 2 yıl
Hazırlık İsteğe Bağlı
Çift Anadal Durumu -
Eğitim Yeri Merkez Kampüs

Optisyenlik Ders İçerikleri

Optisyenlik Programı öğrencilerine öğretimin birinci yılında; Türk Dili I, Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi I, İngilizce I, Medeniyet Tasavvuru ve Karatay Medresesi, Bilgisayar, Fizik I, Temel Kimya, Göz Anatomisi, Temel Matematik, Terminoloji, Optisyenliğe Giriş, Göz Fizyolojisi, Türk Dili II, Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi II, İngilizce II, Meslek Ahlakı ve Ahilik, Fizik II, Görme Optiği I, Optik Aletler ve Malzeme Bilgisi, İş Sağlığı ve Güvenliği dersleri yer almaktadır. Öğretimin ikinci yılında ise; Optisyenlik II, Görme Optiği II, Pazarlama Yönetimi, Halkla İlişkiler Tanıtım, İşletme Yönetimi, İlk Yardım, Göz Hastalıkları, Optisyenlik III, Halk Sağlığı, Muhasebe, Meslek Etiği, Gözlük Cam Teknolojileri dersleri yer almaktadır.

Optisyenlik İş İmkanları

Optisyenlik programındaki öğrencilerin, optik mağazası açabilecek yetkili birey veya mesul müdür olarak sektöre hazır halde mezun olmaları amaçlanmaktadır. Ayrıca bu programdan mezun olan bireyler, “sağlık teknikeri” unvanı ile refraksiyon hastanelerinde, poliklinikler, klinikler, özel muayenehane hekimliklerinin yanında, mesleki dernek ve meslek odalarında, optik mağazalarında, cam-çerçeve imalatı yapan işletmelerde ve kontak lens üretim yerlerinde iş imkanına sahip olabileceklerdir. Bununla beraber Optisyenlik Ön Lisans Programını başarı ile bitirenler, ÖSYM tarafından yapılan Dikey Geçiş Sınavında (DGS) başarılı oldukları taktirde; Fizik, Fizik Mühendisliği, Optik ve Akustik Mühendisliği lisans programlarına dikey geçiş yapabilmektedirler.

Optisyenlik Taban Puan ve Ücreti

OPSTİSYENLİK
Bölüm Adı Kont. Taban Puan Başarı Sırası Ücreti (KDV Hariç)
Optisyenlik (Burslu) 7 357,1269 380.539 0.00 TL
Optisyenlik (%50 İndirimli) 10 301,92615 859.651 44.000 TL
Optisyenlik (Ücretli) 37 256,3495 1.507.030 88.000 TL

 

Fotoğraflar

Optisyenlik Optisyenlik Optisyenlik Optisyenlik Optisyenlik Optisyenlik