Sosyoloji

Toplum bilimi alanında çalışan kişilere sosyolog denmektedir. Birçok toplum bilimci, akademi dışında da insanlığa faydalı araştırmalar yapmaktadır. Bulgularıyla eğitimcilere, yasa yapıcılara, yöneticilere, yenilik yapmak isteyenlere, iş dünyasının liderlerine ve toplumsal sorunları çözme ve sosyal politikalar oluşturma konusuyla ilgilenenlere yardımcı olmaktadır. KTO Karatay Üniversitesi Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi Sosyoloji Bölümü, öğrencilerinin içinde yaşadıkları dünyayı ve toplumu en geniş biçimde kavrama imkânlarını arttırmakta, bu yönde kendilerine katkı sağlamaktadır.

Bölümümüz ekonomi, din, siyaset, eğitim, sosyal politika, kent, göç, toplumsal cinsiyet, çocuk, aile, yoksulluk, sosyal medya, edebiyat, sinema, spor, yeme-içme kültürü ve benzeri diğer konuların ele alındığı Karatay Sosyoloji Günleri programına ev sahipliği yapmaktadır. Bu alanda öğrenim gören öğrencilerimiz, henüz öğrenciyken bildiri sunabilme fırsatı elde etmektedir.

Yurt dışı eğitim ekseninde öğrencilerimiz, ERASMUS kapsamında Avrupa Birliği (AB) üyesi ülkeler olan Polonya, Portekiz, Hırvatistan  ve Mekedonya’da anlaşmalı olduğumuz okullarda eğitim görme imkânına sahiptir.

Mezunlarımız KPSS P3 puan sıralamasında Türkiye’deki vakıf üniversiteleri arasında 18. sırada yer almaktadır.

Puan Türü EA
Eğitim Dili Türkçe
Seçmeli Yabancı Dil İngilizce, Almanca, Arapça, Fransızca, Japonca, İspanyolca, Rusça, Farsça
Yurt Dışı Eğitim Erasmus
Eğitim Süresi 4 yıl
Hazırlık İsteğe Bağlı
Çift Anadal Durumu Psikoloji, Tarih, Sosyal Hizmet, İletişim ve Tasarımı, Enerji Yönetimi, İslam İktisadı ve Finans, Uluslararası Ticaret ve Lojistik, İşletme, Sigortacılık, Çocuk Gelişimi, İngilizce Mütercim ve Tercümanlık
Eğitim Yeri Merkez Kampüs

Sosyoloji Ders İçerikleri

Sosyolojiye Giriş - Psikolojiye Giriş - Felsefeye Giriş - Ekonomiye Giriş - Hukuka Giriş - Kurumlar Sosyolojisi - Sistematik Felsefe Problemleri - Sosyal Antropoloji - Sosyal Bilimlerde Yöntem - Sosyal Psikoloji - Kent Sosyolojisi - Medeniyetler Tarihi - Sosyoloji Tarihi - İlkçağ Felsefesi - İslam Toplumları Sosyolojisi - Klasik Mantık - Gündelik Hayatın Sosyolojisi - Din Sosyolojisi - Çevre ve Ekoloji Sosyolojisi - Etkin İletişim - Aile Sosyolojisi - Gelişim Psikolojisi - Politik Psikoloji - Siyaset Sosyolojisi - Sosyal Tabakalaşma - İletişim ve İnternet Sosyolojisi - Bilim Felsefesi ve Sosyolojisi - Ekonomi Sosyolojisi - Osmanlı Toplum Yapısı - Türk Sosyologları - Suç Sosyolojisi - Gençlik Araştırmaları

Sosyoloji İş İmkanları

Sosyoloji Bölümü mezunlarımız, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Tarım ve Orman Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Türkiye İstatistik Kurumu, TRT ve kamu iktisadi kuruluşlarında uzman, danışman ve araştırmacı olarak çalışabilmektedirler. Ayrıca Adalet Bakanlığı’na bağlı Denetimli Serbestlik Müdürlükleri ile Ceza ve Tevkif Evleri’nde, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na bağlı Çocuk Esirgeme Kurumlarında görev alabilmektedirler. Aile danışmanlığı da yapabilmekte, Ar-Ge şirketlerinde, medya sektörü, siyasi partiler, reklam ve kamuoyu araştırma şirketlerinde çalışabilmektedirler.

Sosyoloji Puan ve Ücreti

SOSYOLOJİ
Bölüm Adı Kont. Taban Puan Başarı Sırası Ücreti (KDV Hariç)
Sosyoloji (Burslu) 4 336,87867 209.991 0.00 TL
Sosyoloji (%50 İndirimli) 28 215,66879 1.348.160 58.000 TL
Sosyoloji (Ücretli) 3 210,12282 1.427.764 116.000 TL

 

Tanıtım Videosu

Fotoğraflar

Sosyoloji Sosyoloji Sosyoloji Sosyoloji