Haberler

Üniversitemiz 2016 yılından itibaren uzaktan eğitimde güçlü bir altyapı oluşturmaya başlamış bu kapsamda Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi'nin (UZEM) kuruluş başvurusu 23/08/2017 tarihli Yükseköğretim Yürütme Kurulu toplantısında incelenmiş ve uygun görülmüştür. Bu tarihten itibaren bölüm/programların ortak aldığı dersler, çevrimiçi olarak UZEM üzerinden yürütülmüştür.

Tüm dünyayı derinden etkileyen Covid-19 salgınının 2020 Mart ayında ülkemizde de görülmesiyle birlikte üniversitemiz daha önce sahip olduğu güçlü uzaktan eğitim altyapı ve kapasitesini daha da genişleterek bir hafta gibi kısa bir sürede derslerin büyük bir kısmını çevrimiçi olarak yürütmeye başlamıştır. 2019-2020 Bahar Dönemi Akademik Takviminde yer alan 1601 dersin 1350’si, yani yaklaşık %84’ü senkron (canlı) olarak işlenmiştir. Öğrencilerimiz bir yandan dersleri canlı olarak takip edebilmiş öte yandan diledikleri zaman ders kayıtlarını asenkron (kayıt) olarak sistem üzerinden izleyebilmiştir.

İçinde bulunduğumuz 2020-2021 akademik yılında ise üniversitemiz, öğrencilerimize en sağlıklı ortamı sunma gayreti içerisinde, hareketliliği en aza indiren, online ve sınıf ortamında eğitimin bir arada sunulduğu bir model olan KaratayHibrit eğitim modelini hayata geçirmiştir. Derse katılım sağlamak isteyen öğrencinin isteğine bağlı olarak sınıf ortamında dersin yapıldığı, aynı dersin eş zamanlı olarak da online (senkron) olarak takip edilebildiği üniversitemize özgü KaratayHibrit modeli, Dijital Çağın Dijital Üniversitesi mottosunu benimseyen üniversitemizi, salgın döneminde Türkiye’de oldukça başarılı bir noktaya taşımıştır.

2020-2021 Güz Dönemi’nde KaratayHibrit eğitim modeli ile uzaktan eğitimde yapılan derslere ait istatistikler şu şekildedir:

• 70.406.955 dakika izlenme süresi
  • 1.641.008 kez tıklanma
  • 334.311 kullanıcı girişi
  • 21.851 canlı ders
  • 4.502 online sınav
  • 3.801 doküman paylaşımı
  • 3.653 ödev yükleme

20 Mayıs 2021

Array ( [type] => 8 [message] => Undefined variable: uni [file] => /var/www/sayfalar/haber.php [line] => 31 )