Haberler

Kültür ve Turizm Bakanlığı katkıları, Karatay Belediyesi iş birliği ile Konya Ticaret Odası (KTO) Karatay Üniversitesi tarafından Karatay Medresesi’nde düzenlenen “The Journey of Being: Yunus Emre, Var Olmanın Dijital Yolculuğu ve Mevlânâ Celâdeddîn-î Rûmî” dijital sanat sergisi sona erdi.

Karatay Medresesi’nde yer alan dijital sergiyi, yaklaşık 7 bin sanatsever ziyaret etti. KTO Karatay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bayram Sade yaptığı açıklamada; gerçekleştirdiği bilimsel, sosyal ve kültürel projelerle KTO Karatay Üniversitesi’nin Türkiye’nin önemli yükseköğretim kurumları arasında yer aldığını kaydetti.

“7 Bin Ziyaretçi Bu Eseri İzleme Fırsatına Erişti”
Rektör Sade, proje odaklı eğitim anlayışının bir sonucu olarak bilimden teknolojiye, kültürden sanata farklı alanlardaki konulara değinmeyi bir görev olarak addettiklerine vurgu yaparak; “Bu görev anlayışıyla Türk şiirinin öncülerinden ünlü mutasavvıf Yunus Emre ile Konya’nın tüm insanlığa sunduğu en büyük değer Mevlâna Celâleddîn-î Rûmî’yi dijital sanatla aynı çatı altında buluşturmaya çalıştık. 06 Aralık’ta başlayarak bugüne dek devam eden ve toplam on bir gün süren “The Journey of Being: Yunus Emre, Var Olmanın Dijital Yolculuğu ve Mevlânâ Celâleddîn-î Rûmî” dijital sanat sergisi projesini bugün başarıyla tamamlamanın mutluluğunu yaşıyoruz.” dedi.

Farklı şehir ve ülkelerden gelen sanatseverlerin yoğun ilgisiyle karşılaştıklarının ve büyük beğeni aldıklarının altını çizen Rektör Sade; “VOID’in Karatay Medresesi’nde sergilenen dijital eseri, sanatseverlerin büyük beğenisini kazandı. Yalnızca Konya’dan değil İstanbul, Tekirdağ, Mersin, Manisa, Niğde, Isparta, Aksaray, Kırıkkale, Antalya, Kayseri, Afyon, Karaman gibi farklı şehirlerden gelen yaklaşık 7 bin ziyaretçi bu eseri izleme fırsatına erişti.” şeklinde konuştu.

“Üniversite Adayları, Öğrenciler ve Vatandaşlar Yoğun İlgi Gösterdi”
Proje kapsamında dijital sanat sergisinin yanı sıra üç farklı çadırda da her gün birçok söyleşi, seminer ve sunuşların yapıldığını söyleyen Prof. Dr. Bayram Sade; “Dijitalleşen Dünyada Geleceğin Meslekleri, Yapay Zekanın Sanatta Geleceği, Dijital Oyun ve Kültürü, Dijitalleşme Şehir ve Tasarım, Dijitalin Edebiyata Etkisi, Girişimcilikte Dijital Yollar, Dijital Sanat başlıklarında düzenlenen seminer ve söyleşiler özellikle üniversite adayları ve üniversite öğrencilerinin yoğun ilgisini çekti. Dijitalleşmenin Mevlâna Öğretisinin Gelişimine Katkısı, Yunus Emre ve Mevlâna Düşüncesinde İnsan konularında gerçekleştirilen söyleşilere önemli katılımlar oldu” ifadelerine yer verdi.

Projeye destek veren kurumlara teşekkür eden Rektör Sade; “Projeye katkılarından dolayı başta Kültür ve Turizm Bakanlığı’mıza, iş birliklerinden dolayı Karatay Belediye’mize, desteklerinden dolayı Konya Büyükşehir Belediye’mize, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’müze, Konya Müzeler Müdürlüğü’müze, destekçilerimiz BERA Holding’e, MEDAŞ’a, Ömer Atiker Holding’e, Sistem Eğitim Kurumları’na, KONJEN Enerji’ye, Ramada Plaza Konya’ya, bu nadide eseri sanatseverlerle buluşturan VOID’e teşekkür ediyorum” dedi.